Της Παναγίας

Φθινόπωρο, μήνας Νοέμβριος, η εποχή της σποράς. Οι γεωργοί σπέρνουν σιτάρι, βρίζα (σίκαλη), κριθάρι, φακή και κουκιά για να φυτρώσουν μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι, να ωριμάσουν (γουρμάσουν) να τα μαζέψουν ένα-ένα χωριστά για φαγητό. Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου που είναι η γιορτή των εσοδίων της Παναγιάς (της Μισοσπορήτισας) μερικοί χωριανοί συνηθίζουν να βράζουν καλαμπόκι, σιτάρι, φασόλια και ρεβύθια, όλα μαζί. Αυτά είναι τα λεγόμενα «μπούλια» . Τρώγονται σκέτα ή με ζάχαρη.

« Της Παναγίας »