ΠΑΣΧΑ 2019 ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ! ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ »ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»

χωρίς σχόλια


Φωτογραφία από τον Χορό της Αγάπης – Πάσχα 2018

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος έχει την τιμή και την ευθύνη να συνεχίσει και να διαδώσει στις νέες γενιές το ξεχασμένο έθιμο του  ‘’Χορού της Αγάπης’’. Για όσους το θυμούνται και για όσους το γνωρίζουν τώρα ο χορός γινόταν την Κυριακή του Πάσχα μετά την Θεία Λειτουργία της Αγάπης , στον περίβολο της Εκκλησίας.

      Τα τραγούδια ήταν συγκεκριμένα , το ίδιο και τα βήματα του χορού. Ο χορός ξεκινούσε με πρώτο τον Ιερέα και ακολουθούσαν όλοι ανεξαιρέτως οι χωριανοί – αυτή ήταν η μόνη μέρα που χόρευαν όλοι μαζί. Σύμφωνα με μαρτυρίες ,η τελευταία φορά που έγινε στο χωριό μας ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ’40.

      Ξαναζωντανεύουμε το έθιμο των προγόνων μας και το μεταδίδουμε στους απογόνους τους. Σήμερα , περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουμε χρέος να διατηρήσουμε τα έθιμα του τόπου μας και να κρατηθούμε γερά κοντά στις ρίζες μας. Να γίνει πυξίδα επιστροφής και όχι οπισθοδρόμησης , πηγή γνώσεων από το παρελθόν για μια σωστή πορεία στο  μέλλον.

    Εδώ πρέπει να αναφέρουμε την κυρία ΖΩΗ ΠΙΠΕΡΙΓΚΟΥ από τον Σύλλογο Ανατολής που μας μετέδωσε το πάθος της για την αναβίωση του ΄΄Χορού της Αγάπης’’  , διέσωσε τα τραγούδια και τα βήματα του χορού . Έτσι μπορούμε εμείς σήμερα να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε τα βήματα των προγόνων μας.  Την ευχαριστούμε θερμά !!!

Φυσικά , τίποτα δεν γίνετε χωρίς την παρουσία σας !

Σας καλούμε όλους να το ζήσουμε όπως τότε :

Την Κυριακή του Πάσχα 28-4-19 και ώρα 17:00 στον

Ι.Ν Αγίου Δημητρίου , στην πλατεία του χωριού μας.

Το οφείλουμε στους προγόνους μας / το οφείλουμε στα παιδιά μας!

ΧΩΡΙΣ εσάς δεν υπάρχει Σύλλογος …

ΧΩΡΙΣ Σύλλογο και κοινή προσπάθεια δεν υπάρχει ζωντανό χωριό !

το ΔΣ


 

Απώλεια Κωνσταντίνου Δ. Στεργίου

1 σχόλιο

Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, η οικογένεια μας αποχαιρετά τον προσφιλή της πατέρα Κωνσταντίνο Στεργίου, που έφυγε από την ζωή σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Νέα Φιλαδέλφεια (περιοχή Κόκκινου Μύλου) την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 και ώρα 15:30.


 

Γενική Συνέλευση και Κοπή Πίτας για το 2019

χωρίς σχόλια

Αγαπητά μέλη και αγαπητοί φίλοι του Συλλόγου,

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, η ετήσια Γενική Συνέλευση και η Κοπή της πίτας για το 2019 θα γίνουν ταυτόχρονα, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11:00 το πρωί, στη αίθουσα του Συλλόγου Σκαλοχωριτών Λέσβου Νεόφρονος 6, Αθήνα 16121 (περιοχή Κάραβελ).

Σας περιμένουμε όλους … Καλή Αντάμωση !

Το Διοικητικό Συμβούλιο


 

3η ορεινή πεζοπορία στο Κυριακοχώρι / Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ώρα 9:00 το πρωί στην πλατεία

χωρίς σχόλια

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ !…ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !! Να είστε έτοιμοι για εκπλήξεις !!

ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ σε νέα μονοπάτια και ΓΛΕΝΤΑΜΕ με την παλιοπαρέα !

τηλέφωνο επικοινωνίας:  6987663131 Παύλος Τζαννής (πρόεδρος ΔΣ)

Διαβάστε το υπόλοιπο »


 

Τρανός χορός της Αγάπης – Δίλοφο 2018

χωρίς σχόλια

Απολαύστε το σχετικό βίντεο !

Διαβάστε το υπόλοιπο »